1

Б ившият главен секретар на МВР Живко Коцев вече е обвиняем за участие в организирана престъпна група, част от която са бившата шефка на Агенция "Митници"  Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и задочно - Никола Николов, по прякор Паскал, информира БНР.

На Коцев е наложена мярка за неотклонение парична  гаранция в размер на 20 000 лева. 

От прокуратурата обясниха, че в качеството си на обвиняем, той е отказал да дава обяснения.

Преди това - заедно с адвокатите си Даниела Доковска и Илиян Василев Живко Коцев прекара над 4 часа в Антикорупционната комисия. Напусна безмълвен сградата на Комисията

СКАНДАЛЪТ В МИТНИЦИТЕ: Бившият главсек на разпит!

ЗАМ.-ШЕФЪТ НА СОС: Отстранява се Живко Коцев - разплитат се всички зависимости! (ВИДЕО) 

Илия Кузманов пред "Телеграф": Полицаите са омерзени и отвратени от Живко Коцев!

Самият Коцев излезе абсолютно безмълвен от сградата на Антикорупционната комисия. Полиция му помогна да се качи в автомобила на неговите адвокати - Даниела Доковска и Илиан Василев.

Василев каза, че въпросите за разпита трябва да бъдат отправени от прокуратурата, но призова медиите да имат също толкова висок интерес към случая, когато, по думите му, обвинението на Коцев бъде свалено или делото – прекратено.

Припомняме, че бившият главен секретар на МВР беше призован по разследването за контрабанда в Агенция „Митници”. Коцев дойде заедно с адвокатите си Илиян Василев и Даниела Доковска и влезе в сградата през заден вход, писа NOVA.