0

Т ърси се майстор, който да направи основен ремонт на потресаващият графит с образа на Апостола. „До дни ще възстановим портретите на Левски и Ботев“, обеща кметът на район „Тракия“ Георги Гатев пред plovdiv24. По думите му вече тече избор на художник и обясни, че средствата за графитите ще бъдат дадени от районната администрация и рисунките ще бъдат с тяхното одобрение.

Абсурдният лик на Васил Левски изникнал в парк „Ротари“ в район „Тракия“, съобщиха пловдивски сайтове, след като социалните мрежи избухнаха в негодувание. Странният портрет, който прилича бегло на Апостола, е бил нарисуван върху старата ограда в парка. Шокирани граждани скоро след това са алармирали в район „Тракия“ на града под тепетата.

Предистория

До трагичната „творба“ се е стигнало, след като в навечерието на годишнината от рождението на Васил Левски, 18 юли, неизвестни вандали нарисували неприлични жестове върху образите на Апостола и изрисувания до него Христо Ботев на фона на родния трибагреник. Около седмица по-късно служители от ОП "Чистота" премахнали надрасканото, като оставили незасегнатите от вандалите части в оригинал. Докато се организирало дорисуването на образите от професионален художник, нетърпеливи, но и неуки граждани решили да свършат работата. 

Своеволие

"Някой на своя воля е дорисувал този портрет. Администрацията на район "Тракия" не е давала разрешение за конкретния графит, нито е плащала за него", категоричен бе кметът на района Георги Гатев относно абсурдния лик на Левски пред plovdiv24. Гатев заяви, че е видял въпросната „творба“ във Фейсбук и също е останал скандализиран.

,

 ,