0

Т ри 3-годишни деца избягаха от столична детска градина. Случайни граждани ги върнали в детското заведение, след като ги срещнали на Кооперативния пазар в жк "Люлин" в понеделник около 9:30 часа.

Инцидентът е станал в квартал "Люлин", пише glasnews. Малчуганите били на възраст около 3 години. Родители твърдят, че две от децата били забелязани да вървят сами около Кооперативния пазар, а другото тръгнало да пресича улицата.

Всичко се е случило в рамките на 5-6 минути, увери директорката на детската градина Дочка Мичева. По думите ѝ е направено всичко възможно те да бъдат върнати невредими.

"Децата са били вътре. И за мен е загадка как са излезли. Помощник-възпитателката е тръгнала след тях, но не е успяла да върне две от децата. Едното е стигнало по-далече", разказа Мичева.

Директорката се е свързала с администрацията на район "Люлин" и с родителите на децата. По думите ѝ в социалните мрежи историята е "украсена".

Дочка Мичева посочи, че ще поиска още обяснения от персонала какво се е случило, за да може да вземе адекватно решение.

"При всички положения ще има наказания по Кодекса на труда. Няма да е забележка, а дисциплинарно уволнение или предупреждение за дисциплинарно уволнение. Предстоят още разговори", заяви директорката.