0

П резидентът Румен Радев започна консултациите с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание за съставяне на правителство. Точно в 09:30 държавният глава прие на „Дондуков“ 2 представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

От 11:30 ч. Радев се очаква да се срещне и с представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“, а от 14:00 ч. с представители на парламентарната група на „Движение за права и свободи“.

Утре (12 март - вторник) държавният глава ще се срещне с представители на парламентарната група на „Възраждане“ от 9:30 ч., с представители на парламентарната група на „БСП за България“ от 11:30 ч. и с представители на парламентарната група на „Има такъв народ“ от 14:00 ч.

В събота и неделя ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България” преговаряха за споразумение за съвместно управление. До този момент участниците в преговорите запазват мълчание пред медиите. 

Преди началото на срещата вчера зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова заяви пред журналисти, че диалогът е конструктивен.
Оставката на премиера Николай Денков беше депозирана на 5 март в парламента. На следващия ден тя беше разгледана от Народното събрание, а депутатите я гласуваха единодушно с 216 гласа  "за".

Правителството в оставка направи в петък в Министерския съвет отчет за свършеното през изминалите девет месеца.