0

П редварително е имало замисъл третият мандат да не се състои. Такова мнение изрази лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова.

„Започвам да мисля, че от „Има такъв народ” изобщо не са имали намерения да участват в съставянето на правителство. ИТН имитираха, има нещо, което ускори тези процеси - приемането на антикорупционния закон и излъчването на Рашков за председател на КПКОНПИ”, коментира тя в ефира на NOVA NEWS.

Нинова е категорична, че всеки може да говори каквото си иска в партията, в която членува. А решението дали БСП ще върне мандата ще вземат органите на партията.

“ИТН ползваха записа на ДБ като повод да напуска преговорите. Христо Иванов им го даде. От яростта, политическото озверяване, агресията на ГЕРБ и ДПС се вижда, че имат истински страх да не се случи борбата с корупцията чрез промяната в КПКОНПИ. Уплашиха се и решиха да дръпнат ИТН. Не сме обсъждали или приемали решения да изчезне името на Рашков от програмата, ИТН я получиха и я върнаха без неговото име", посочи тя.

По думите ѝ не са водени разговори ИТН да нямат министри в евентуален нов мандат. "Никой от партньорите не е поставял такова условие. Това, че се върти в разговор на ДБ, не означава, че е вземано решение по този въпрос", категорична бе Нинова. И допълни, че записът на ДБ не е аргумент за оттегляне от преговорите.