0

С ъс семпли новогодишни програми отбиват номера големите градове, установи проверка на „Телеграф“. 

Ако искате да вдигнете наздравица с вино на площада, трябва да си носите алкохола или да се разходите до Перущица или Димитровград, където ще е безплатно.

Шатри

Тържествено посрещане на Новата година в Перущица в 22 часа на площад "27 Априлий" пред общината. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижи бенд. От „Бързо хранене Беседката“ са осигурили за празнуващите шатри с  места за сядане, газови гъби, създаващи топлина и комфорт, скара и придружаващи гарнитури. 

Община Перущица пък осигурява безплатно наливно червено вино.

ПРАЗНИЧНИ АКЦЕНТИ: Жива светлина озарява трапезата

Община Димитровград също ще почерпи с по чаша вино дошлите да посрещнат Нова година на централния градски площад "България" граждани и гости. За безплатната наздравица са осигурени 100 литра вино. Празничната програма включва изпълнения на фолклорния оркестър "Димитровград" от 23,30 часа.

Заря

С музика и песни, танци и хора, уникално светлинно шоу и заря, както и с руйно червено вино ще посрещнат Новата година жителите и гостите на Сандански. Шоуто ще е на площад „България“, а пъстрата музикална програма се открива в 23,30 часа от общински духов оркестър „Емил Кирянов“.

За новогодишното настроение ще се погрижат любимите фолклорни изпълнители – певецът Йордан Николов и „Пиринско тройче“, Карамфил Божиков и легендата на македонската музика Володя Стоянов. Мъжката фолклорна група към НЧ „Отец Паисий – 1919“ пък ще докаже, че духът и традициите ни са живи. Ще се лее много мелнишко вино, ще има и по чаша шампанско за всички, които са на площада в новогодишната нощ. 

Празникът под открито небе в София по традиция ще е на пл. „Княз Александър I”, а началото е в 21,30 часа. Водещ ще бъде Мартен Роберто. На сцената ще се качат ViliDJ Brazz & Брас бенд на Националното музикално училище “Любомир Пипков”, Криста, “Остава”, Дони и Нети, Иво Папазов - Ибряма и орк. “Тракия” и група “Тангра”.

Водещ на празничната вечер в Пловдив ще е Деян Славчев – Део. Първи на сцената ще излязат музикантите от група „Тригайда“, които съчетават електронната музика с фолклорни елементи. След тях ще се появи младата поп изпълнителка Ника, започнала музикалната си кариера от едно от телевизионните риалити шоута за таланти.

Ансамбъл „Тракия“ ще изпрати последните минути от 2023-та и след новогодишното обръщение на президента ще продължи изявата си на сцената и в първите минути на 2024-та. Половин час след полунощ на сцената ще излезе британската певица, музикант и диджей Соня Марина Кларк, позната с артистичното си име Sonique. 

Астрологът Мира Кунева с хороскоп за Новата година: Юпитер ни дава летящ старт през 2024-та

По традиция русенци се посрещнат Новата година на площад „Свобода“. Празничната програма ще започне в 22,30 часа, а на сцената пред сградата на местната администрация ще се изявят Стефан Вълдобрев и групата „Обичайните заподозрени“. За да могат повече хора да се включат, общината осигурява извънреден транспорт по четири автобусни и тролейбусни линии. След полунощ танцовата формация „Жълтица“ ще поведе гражданите на площада на хоро, което ще започне минути след настъпването на Новата 2024 година. 

По темата работиха: Кристи Петрова, Владимир Симеонов, Владимир Христовски и Жанета Йорданова