0

П реписката по жалбата, подадена срещу лидера на БСП, ми бе разпределена на принципа на случайно разпределение на дела и преписки в СРП. Това заяви на брифинг прокурор Георги Иванов, отговаряйки на изявление на Корнелия Нинова.

По думите му преписката  била образувана по жалба на Кирил Добрев срещу г-жа Корнелия Нинова и други членове на партията. „Към жалбата имаше приложено решение на Върховния касационен съд. След като се запознах с документите, сметнах, че не са изяснени всички относими факти и следва да бъде извършена проверка по Закона за съдебната власт”, подчерта той.

Започната е проверка, при която е изпратено писмо, с което е поискано от БСП да предостави заверени копия, стенограма и запис от документи, свързани с проведено общо събрание на Националния съвет на БСП. Също така прокурорът е призовал в сградата на СРП за снемане на писмени сведения Нинова и други двама членове на партията.

"Изказването на г-жа Корнелия Нинова е изцяло политическо, недопустимо и цели единствено отклоняване на вниманието на българските граждани от техните актуални проблеми", подчерта той.