0

К онкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 100 от местата са за „гвардеец“, а останалите за „младши шофьор“, „младши охранител“ и др. 

Желаещите трябва да подадат лично заявление до командира на НГвЧ чрез структурите на Централното военно окръжие по местоживеене до 1 ноември, а самият конкурс ще бъде на 26 и 27 ноември. Той включва оценка на психологичната пригодност, изпит по физическа подготовка на кандидатите за приемане на военна служба, тест за проверка на общата култура, както и събеседване.

Сред условията за кандидатите са минимум средно образование, да са годни за военна служба и психически пригодни, да не са осъждани. Всички условия, на които трябва да отговарят, както и необходимите документи и критериите за подбор на кандидатите, са посочени в обявата за конкурса, публикувана на сайта на Министерството на отбраната на 19 септември, рубрика „Документи“ – „Обяви и конкурси“.