0

П резидентът Румен Радев обяви дали ще ходим на избори 2 в 1 - за парламент и европарламент и кога ще издаде указ за тях.

По време на консултациите му с парламентарно представените партии, където и избраният за служебен премиер Димитър Главчев обяви имената на министрите, държавният глава обяви, че във вторник ще издаде укази за назначаване на служебното правителство и провеждане на избори 2 в 1 на 9 юни - за парламент и европарламент.

Ден по-рано Радев обсъди готовността на ЦИК за съчетаване на изборите.

„Няма да бавя политическия процес. Във вторник ще издам 3 указа – за служебното правителство, за европейски избори и за извънредни парламентарни избори 2 в 1 на 9 юни", заяви Радев.

СЛЕД ОБЯВЯВАНЕТО НА МИНИСТРИТЕ: ПП-ДБ напуснаха залата!

„Консултациите са в присъствието на Главчев, за да чуе от първо лице претенциите на партиите. Според Конституцията негова е отговорността, той следва да реши дали да се съобрази с тях. Имате 2 дни да продължите комуникациите си с него. Каквито промени има в състава на служебния кабинет, да бъда уведомен до понеделник”, обърна се Радев към ПП-ДБ, които напуснаха разговорите, като обявиха, че не са съгласни с представените им лица и че ако предложения за министър на транспорта Георги Гвоздейков се съгласи да бъде част от кабинета ще го изключат от "Продължаваме промяната".