0

В ече декларирахте, че виждате изход от кризата с предсрочни избори. Според вас може ли в такива кризи страната да остане без работещ парламент. Каква роля виждате на вашата партия в този момент, за да се предотвратят кризите? Това попита президентът Румен Радев ДПС по време на консултациите за третия мандат. 

Лидерът на Движението Мустафа Карадайъ заяви, че още април са посочили, че властта, която била основана на омразата, разделението и реваншизма ще падне рано или късно.

По думите му са отговорна политическа партия и в такива кризи ДПС винаги е играе отговорна роля. Според него са нужни предсрочни избори, "нова основа, за да има нова къща". "Предишната основа задава грешен модел, крива къща", заяви Карадайъ. 

Той посочи, че докато се стигне до предсрочните избори е важно какво има да се прави.

Бойко Кичуков

"Ние нашата отговорност си я носим и не бягаме от нея. Предсрочни избори ще има, но въпроса е кога и какво правим до тях. Много е важно тези въпроси да бъдат обсъдени", категоричен бе лидерът на ДПС.

По думите му това не било посещение при Радев, а участие с много сериозно и отговорно поведение.

"От сега заявяваме. че онази част от нашата отговорност ние ще се и я носим без да бягаме от каквато и да е отговорност", завърши Карадайъ.

Радев попита ГЕРБ-СДС как виждат покрай кризата да се решат проблемите на хората.

РАДЕВ КЪМ ПП: Провеждам консултации заради последната надежда - третият мандат