0

П резидентът Румен Радев продължава с представените в парламента политически партии. Втори при държавния глава се явиха от ГЕРБ-СДС.

"Знаете, че провеждам консултации за вземане на решение за връчване на третия мандат за съставяне на правителство. Което, всъщност е последната надежда да бъде съставено такова в рамките на настоящия парламент", каза президентът Румен Радев в началото на консултациите с представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. 

"Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал в 47-ото Народно събрание за излъчване на устойчиво управленско мнозинство. В същото време хората очакват решаване на техните проблеми", допълни Радев. "За нас е интересно. Как вие виждате покрай въпроса за властта да се решат проблемите на хората без забавяне с усилията на всички политически сили и цялата администрация. Неотложни и тежки проблеми. Дали това няма да пресече, вече виждаме ръста на индустриалното производство", обърна се Радев към представителите на ГЕРБ. 

"Нашата парламентарна група ясно изрази своето становище, че не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство и правителство. Но фактът че сме тук, и осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да търсим решения как държавата ни да се справи с тези кризи", каза Десислава Атанасова от ГЕРБ и обърна внимание на разширения състав на групата, пристигнала за консултации при президента.