0

О т „Продължаваме промяната“ (ПП) вече редят листите за вота на 2 октомври, въпреки че още няма решение дали ще се явят сами, или в коалиция с "Демократична България“ (ДБ).

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков ще се бори за депутатско кресло от Перник. Рапарът Ицо Хазарта отново ще мери сили в столичния 25 МИР, където попринцип водачи са лидерите на партиите, сред тях Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Избягалият от партията на Слави Трифонов "Има такъв нарорд" Радостин Василев пък ще се пробва да стана народен представител от Габрово.

Междувременно ДБ сами подадоха документи в ЦИК за регистрация, защото крайният срок изтича на 17 август. Законът обаче позволява до 28 август да се правят промени в състава или името на вече регистрирано обединение, каквото по същество е и самата ДБ. Така на практика ПП ще бъде добавена към коалицията. Съществува и обратният вариант, ако ПП се яви заедно с ВОЛТ и СЕК, както направиха на предишните избори. 

Иначе тепърва ще има заседание на националния съвет на ПП, което да определи водачите, коментираха пред „Телеграф“ от партията. Все още не е решено какъв процент да бъде гражданската квота в листите и ще има ли водачи извън ПП.

Решение

Не са изключени и промени. Със сигурност бившият вътрешен министър Бойко Рашков ще оглави  листа за вота, потвърдиха пред „Телеграф“ от ПП. Очаква се той да застане начело в Перник. Бившият шеф на НС Никола Минчев, който стана едно от разпознаваемите лица на формацията, засега ще води две листи - в Пловдив и Кърджали. Самият Кирил Петков ще бъде първи в един от столичните райони. Асен Василев и Христо Петров - Ицо Хазарта ще бъдат съответно в 23-ти и 25-и МИР в София. Василев ще води в Хасково. Михал Камбарев е сигурен водач за Смолян, Ивайло Шотев в Пазарджик, а Росен Костурков ще е в Пловдив - област. Бившият министър на образованието Николай Денков ще застане начело в Шумен. Според предварителните списъци бившият транспортен министър Николай Събев отново ще застане начело в Русе, където бе и за предишния парламентарен вот. Бившият министър на иновациите Даниел Лорер се очаква да запази позицията си във Варна, но и да оглави листата в Търговище. Очаквано представители на ВОЛТ и Средна европейска класа (СЕК) също ще получат места в листите, но още не е решено на какви места. Предложения са получили и отцепниците от ИТН, като бившият спортен министър Радостин Василев ще е в листата в Габрово.