0

В сряда ГЕРБ-СДС и ДПС ще участват в кворума на парламента, за да покажат, че евроатлантическото мнозинство го има. Това обяви на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

До решението се е стигнало след среща между двете формации и финансовия министър Асен Василев, на която са получени гаранции от Василев, че занапред няма да има случаи, в които ПП-ДБ ще гласува заедно с БСП, „Възраждане” и ИТН.

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА СИТУАЦИЯ: Втори ден няма кворум за вота на недоверие

„По темата с дерогацията - тя ще бъде отменена в две стъпки. Първата стъпка е от 1 януари спиране на квотите за износ. Втората стъпка е от 1 март, окончателно отмяна на дерогацията, като за този преходен период сме се съгласили единствено и само за да няма финансови сътресения на пазара, а именно тези щети от повишение на цената на дизела и бензина да бъдат поети от българските граждани”, добави Атанасова.

„По отношение на Закона за държавния бюджет - намерихме възможности всички искания на парламентарните групи по отношение на приходите и разходите да бъдат удовлетворени”, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.