0

В столицата започна “Шествие на семейството”, което е част от международната инициативата "Месец на семейството". Според организаторите целта на мероприятието е да накара държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната.

СБЛЪСЪК НА ЦЕННОСТИ: София Прайд и Шествие за Семейството ще се проведат в столицата!

Организаторите не искат да политизират събитието, но и не отричат, че се провежда като антишествие на София Прайд Фест, съобщава NOVA.

"За нас е изключително важно да възпитаме децата си в изконните християнски ценности”, каза Димитър. Той ще се включи в шествието заедно с цялото си семейство.

„Аз съм част от това българско семейство – опитвам се да създам такова крaсиво и традиционно семейство, в което децата се отглеждат с грижа и любов”, каза певицата Деси Добрева.

„Нашето събитие винаги се провежда и като цивилозована алтернатива на прайда”, поясни Кристиян Шкварек, председател на фондация “Консервативно общество” и съорганизатор на събитието.

Шествието ще премине от площад "Александър Невски" покрай парламента, Софийския университет, по бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий" и ще стигне до НДК. 

През деня се очакват няколко концерта, посветени на шествието.