2

П олицаи от 4 РУ на МВР са извършили личен обиск на мъжът в рокля, който от понеделник обяви гладна стачка пред Съдебната палата.

Транссексуалният настоява да получи женска лична карта, тъй като е сменил пола си. Той твърди, че е майка на дете, въпреки, че е бил женен, има жена и тя е родила от него, когато е бил мъж. Сега отрича да е мъж, а се обявява за жена. Протестиращият срещу несправедливостта на Темида, както сам заявява, се е почувствал омерзен, тъй като полицаите в районното са го накарали да се съблече.

ОБЪРНАТА ТЕМИДА: Мъж в рокля обяви гладна стачка в съда! Магистратите му отказват смяна на документите с женски, готов е да умре в Съдебната палата

Униформените проверявали дали действително е жена или има пенис. Според трансът, наличието на пенис според полицаите безспорно доказвало, че е мъж. Той обаче отрича наличието на половия орган характерен за мъжете да го определя като мъж и твърди, че си е абсолютно пълноценна жена.

Протестиращият мъж в рокля продължава да фигурира в базата данни на МВР като мъж. От ЕСГРАОН също има издадено ЕГН с четири последни цифри сочещи, че е лице от мъжки пол. Срещу по думите му „полицейския произвол“ адвокатите на транссексуалният тип ще подадат жалба, както и ще сезират международните европейски институции, които са особено чувствителни по темата с половите различия.