0

Б ългарската гражданка Елена, за която съпругът й съобщи преди седмица, че е безследно изчезнала заедно с двете им деца, докато били на почивка в Турция, е намерена. Тя и двете дечица са в добро здраве. Те са на територията на друга страна, съобщи Блиц, цитирайки МВР.

На 29 август в пост във Фейсбук мъжът на Елена - Стенли Станев, съобщи, че жена му и двете им дечица - Кристиян и Сияна, са изчезнали безследно три дни по- рано. Били на почивка в Истанбул. Излезли вечерта на разходка и повече не се върнали. Станев бе категоричен, че не са се карали със съпругата си. Написа, че турските власти не му оказвали никаква помощ в издирването.

Оказва се обаче, че Елена е гражданка на Беларус. Още след като било съобщено за изчезването на жената и двете деца, от консулството ни в Турция установили контакт с консулството на Беларус в южната ни съседка. Според запознати е вероятно жената да е отвела децата именно в Беларус. От МВР обаче не съобщават официално в коя държава са отведени децата. Съобщават само, че бащата Станев е уведомен.