0

„Областният управител има задължения да следи за законността на територията на областта, решението ми е законосъобразно”. Това заяви на брифинг областният управител на София Вяра Тодева по повод решението ѝ да върне за ново гласуване състава на комисиите в Столичния общински съвет.

ХВАНАХА СЕ ЗА ГУШИТЕ: Областният на София скочи на комисиите в СОС, ГЕРБ-СДС и БСП отвърнаха на удара! (ВИДЕО)

В четвъртък решението ѝ беше атакувано от общинските съветници от ГЕРБ-СДС, БСП и ИТН, които поискаха оставката ѝ. "Не виждам причина да подавам оставка", допълни Тодева. По думите ѝ всеки може да ѝ иска оставката, но докато е областен управител тя допълни, че ще връща всяко решение, което не е законосъобразно.

"Върнах поради допуснати съществени процедурни нарушения, те трябва да бъдат прегласувани, в интерес на гражданите е всички решения да бъдат легитимни и взимани по законовия ред. Моята роля е да връщам всяко решение, независимо от мнозинството, което го е взело", каза Тодева. 

"Извънредното заседание не е свикано по правилата, това се вижда по протоколите, общинските съветници са били наясно с това нещо. Не е било предварително оповестено това заседание с дневния ред, общинските съветници не са били запознати с решението, което е трябвало да вземат", допълни областният управител.