0

Б иологичните родители са изяснени и от тук нататък трябва да стане размяната. Това каза директорът на "Шейново" д-р Румен Велев относно случая с разменените бебета в болницата. По думите му няма грешка в гривничките- "просто на родител "А" е дадено бебе "Б", уточни директорът.  

Д-р Румен Велев заяви, че виновниците ще си понесат последствията. "Има някой смущаващи факти, първо по време на целия престой нито една от двете майки не е обърнала внимание на номера, при изписването не са били сверени номерата на гривните, както е по протокол и все пак три месеца е доста дълъг период, още повече едната майка си съхранява прилежно всички документи", каза д-р Велев. 

По думите му размяната е настъпила след първото даване на бебетата на майките. Директорът на болницата поднесе искрени извинения на двете семейства и уточни, че не са е срещал с тях.

Той изключи наличие на умисъл в случая, който се оказва прецедент. По думите му той е низ от нелепи случайности, а грешката е на един човек, който „в началото е объркал нещата”.

СЛЕД СЛУЧАЯ С РАЗМЯНАТА: Под лупа всички АГ болници

Директорът на „Шейново” за разменените бебета: За първи път присъствам на такова нещо