1

Т ова не е власт на военен, окупирал държавната власт. Това не е глас на фашисти, говорещи в пленарната зала. Така звучи Путин на български език. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков по време на трибунка в Народното събрание по повод скандала в парламента с "Продължаваме промяната". 

Пресконференцията на ПП-ДБ започна с изявление на Кирил Петков. "Нека да е ясно България е парламентарна република, България е европейска държава, България е демократична страна. Ние ще бъдем гарант, че независимо от провокациите тези аспекти на България ще останат и ще работим страната да има едно демократично работещо правителство, каза той.

„Възраждане" говорят за омраза, разделение, за предателство. Ние говорим за строителство, за приятелство, за градеж, за любов. Когато човек няма координатна система и не осъзнава случващото се, няма по-добър от този начин да определим е кой от правилната страна на историята. Това е лакмусът", заяви Манол Пейков от ПП-ДБ.

Пейков каза, че при сблъсъците в пленарната зала е отишъл да подкрепи своя колега Явор Божанков, тъй като е бил сам на парламентарната трибуна, а „Възраждане" са го нападнали като „глутница". И даде пример, че многократно е бил заграждан и обиждан от депутати от „Възраждане", а при напрежението днес е бил ритан.