0

Д имитър Главчев е готов да продължи да бъде служебен премиер. Това обяви самият той след време на разговора си с президента Румен Радев.

ОБРАТ: Без нов служебен кабинет!

"Не сме коментирали подробности, тече си нормалната процедура, общи работи сме коментирали. Ако се спре на такъв вариант аз да бъда кандидат за следващ служебен премиер, имам такава готовност, няма никакви пречки за това. Не сме коментирали темата за Калин Стоянов, не ми е връчен мандатът", каза Главчев.

В понеделник Радев заяви, че няма да подпише указа за служебно правителство, предложено от номинирания за служебен премиер Горица Грънчарова–Кожарева, заради присъствието на Калин Стоянов, и предсрочните парламентарни избори се отлагат за след 20 октомври.

СЛЕД СЪТРЕСЕНИЯТА ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ: ГЕРБ иста оставката на Калин Стоянов! (ВИДЕО)

Президентът призова Народното събрание да изпълни своите задължения по попълването на „домовата книга“, за да може да изпълни задълженията си по чл. 99 от Конституцията по съставяне на служебно правителство. От десетте потенциални кандидати за министър-председател, две са вакантни, две – с изтекъл мандат, и при четиримата представители на Българската народна банка има усложнения, свързани и с европейското законодателство, посочи президентът.