0

С ъс заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за директор на ОДМВР – Варна е назначен старши комисар Андрей Ангелов, съобщават от министерството.

Пред състава на областната дирекция Ангелов бе представен от заместник-министър Ивелина Дундакова и заместник-главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. "С новия директор се надяваме да отговорим на високите обществени очаквания. Един от водещите приоритети ще бъде превантивната работа на случаите на домашно насилие", каза пред медии заместник – главният секретар.

Старши комисар Ангелов към момента бе зам.-директор на ОДМВР – Варна. Той е дългогодишен служител в системата на МВР, преминал е през различни длъжности във вътрешното министерство.

Със заповеди на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов са назначени нови директори на областните дирекции на МВР в Благоевград, Пазарджик и Пловдив.

Шефът на полицията в Бургас напуска системата и още не ясно кой ще заеме неговия пост. Поискани са оставките на директорите на още седем областни дирекции на МВР - Добрич, Габрово, Ловеч, Плевен, Смолян, Търговище и Враца.