0

С лед дни наред протести в Цалапица, провокирани от жестокото убийство на 24 годишния Димитър Малинов, в събота вечерта хората от селото се събират пред съдебната палата в София. 

Исканията им остават същите - прозрачно разследване и справедливи наказания за виновните, предаде БНР.

КОШМАР! Откриха трупа на издирвания Димитър край Цалапица

Протестиращите не спират да твърдят, че заради бездействието на полицията се е стигнало до бягството в Германия на обвинения за убийството Рангел Бизюрев и до неизясненото участие в него на братята - близнаци Валентин и Борислав Динкови, които са в ареста с обвинения за укривателството на трупа на Димитър. А родителите на убития младеж дни наред задават едни и същи въпроси - защо разследването се води така, а Динкови не са привлечени като съучастници.

Майката на убития Димитър от Цалапица губи надежда, че ще заловят екзекутора на сина й

По събирането на нови доказателства се работи активно, включително и по издирването на обвинения за престъплението, увери в петък вътрешният министър Калин Стоянов. 

ЗЛОВЕЩО! Изчезналият Димитър пребит до смърт и заровен!

Всички служители, които са бездействали или не са работили както трябва по случая ще понесат своята отговорност, включително наказателна, каза Калин Стоянов. А за проверката в РУ в Стамболийски и временно отстранения началник Ангел Керпиев, министърът подчерта, че очаква да бъдат открити много нарушения, а Стоянов да не се върне на поста.  

РАЗКРИТИЯ: Ясно е кой е убил и заровил Димитър край Цалапица! (ВИДЕО)

В Цалапица остава засиленото полицейско присъствие, а хората там са категорични, че протестите им ще продължат.