0

З аради силния вятър: Телефоните на Пожарната в Пловдив прегряха, 19 дървета паднаха, пише „Марица“.

На 27 сигнала заради силния вятър са се отзовали огнеборците от пловдивската пожарна.  Аварийно- спасителните действия се извършват от екипи на пожарната и Сектор "Специализирани оперативни дейности.

УЖАС! Бурята „Фредерик“ нахлува у нас! (СНИМКА)

Силен вятър издуха ламарини, огради, дървета и билбордове в София

ЧЕСТИТ ПЪРВИ СНЯГ! Вижте къде побеля (СНИМКИ+ВИДЕО)

Няма пострадали граждани, щетите са само материални.  19 са случаите на паднали дървета и счупени клони. По инициатива на зам.кмета на община Пловдив Иван Стоянов извънредно на работа в помощ на пожарната са извикани и екипи на общинското предприятие  "Паркове и градини", които също работят по сигнали в различните квартали на града. Много от падналите дървета са скъсали жици, което е наложило и намеса на екипи на електроснабдяване. 

Висяща жилищна изолация в ЖК "Тракия", паднали дървета и клони върху автомобили и на пътното платно, висящи ламарини, неукрепени билбордове и информационни табели са част от подадените сигнали.

От пожарната съветват жителите на областта и строителните фирми да бъдат бдителни и да се погрижат за безопасността- балкони, огради скелета, рекламно информационни елементи, тъй като се очаква силните пориви на вятъра да продължат през цялата нощ, допълва изданието.