0

С ъпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков написа пост във Фейсбук във връзка с поискания му имунитет от прокуратурата.

Ето какво съобщава той:

“Искането за сваляне на имунитет идва две години след като прокуратурата обяви, че няма как да разследва Петков за прословутата декларация за гражданството му, тъй като такъв състав на престъпление не съществува в Наказателния кодекс.”

До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че сме решени да направим цялостна реформа в съдебната система и в овладяните български служби и че не може да ни спрете или уплашите? 

Аз съм горд, че се отказах от второто си канадско гражданство, точно за да мога да бъда част от промяната, която идва и която след повече 30 години липса на справедливост най-накрая ще премахне институционално всички безконтролни и зависими служители на правосъдната система и системата за сигурност.

За моя имунитет: ще изчакам да се състави и заработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат представени всички факти и доказателства, за да могат всички българи да видят ясно и нагледно как българската прокуратура се използва за политически натиск. В деня ПРЕДИ комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си доброволно, защото знам, че няма от какво да се страхувам", пише в социалната мрежа Петков.