0

С офийска районна прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу К.П. (Кирил Петков, бел. ред.) - бивш министър-председател и настоящ депутат в 49-ото Народно събрание.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство относно декларация за гражданство, подадена на основание чл.110 от Конституцията на Република България с неверни данни.

От доказателствата, събрани в хода на разследването, може да се стигне до извода, че в подадената от К.П. пред президента на Република България декларация, е затаена истина – наличие на двойно гражданство, и е потвърдена неистина, че лицето отговаря на условията за избиране на народни представители.

ЗАРАДИ БАРСЕЛОНАГЕЙТ: Прокуратурата поиска имунитета на Бойко

Кирил Петков е четвъртият депутат, чиито имунитет иска прокуратурата. Главният прокурор внесе в деловодството на Народното събрание искане за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В понеделник бяха поискани и имунитетите на депутатите от "Възраждане" Ангел Георгиев и Веселин Вешев. Миналия месец от имунитета си се лиши и Радостин Василев.