0

У правителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир Михайлов и избраният вчера за подуправител проф. Момчил Мавров са депозирали писма с оставките си в деловодството на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на парламента.

До това се стигна след среща между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов и министъра на финансите и съпредседател на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Асен Василев. На разговорите е присъствал и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

ПРИМИРИЕ В СГЛОБКАТА: Пишат регламент за избора на шефове на регулаторни органи, служби и Конституция.(НЕ)Коалицията призова ръководството на НЗОК да подаде оставка

Станимир Михайлов, номиниран от ПП-ДБ, беше избран да оглави Здравната каса на 29 юли т.г.

Проф. Момчил Мавров, предложение на ГЕРБ-СДС, бе избран вчера за подуправител на институцията, след скандали в пленарната зала. Той не беше подкрепен от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Днес премиерът Николай Денков изказа несъгласие с избора и посочи, че трябва да бъде регламентиран начинът, по който се избират ръководителите на регулаторите.