1

В своя позиция от Съюза на съдиите заявяват, че гражданският гняв за съдебното решение е напълно разбираем, но допълват, че в такъв момент обясненията на магистратите трудно могат да бъдат чути, защото те говорят на институционален език и не могат да подхождат емоционално.

Хиляди се събраха в подкрепа на нарязаното момиче (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

Според съдиите обществената дускусия по темата се води без да се познават доказателствата по делото. И допълват, че е недопустимо отношението към съдийката, чийто снимки - лични и на дома ѝ - били показани и тя била злепоставена пред обществото, предаде БНТ.

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО: Не пуснаха журналисти на делото срещу садиста, клал с макетно ножче 18-годишно момиче (ВИДЕО+СНИМКИ)

"С ясното разбиране, че на този етап на ескалация на отприщения граждански гняв и недоволство (напълно разбираеми) е трудно да бъде чут някой, който не може да си позволи да подхожда емоционално, който говори на институционален език (не само защото на това е способен, но защото и иначе не бива) и е посочен като част от генерализирания виновник за общественото безпокойство, предлагаме на вниманието на всички някои разяснения, които се надяваме, че могат да бъдат полезни.

КАСАПИНЪТ, ОБЕЗОБРАЗИЛ МОМИЧЕТО: Прокурорът натиснал съда да го пусне на свобода

Отношението към съдебния състав от Окръжен съд Стара Загора и най-вече към съдията-докладчик също представлява наш общностен провал... защото позволихме призиви за линч на съдията, разпространяване на нейни лични снимки, на снимки на нейната къща с посочване на населеното място... Съдията от окръжен съд разглежда всякакви дела ... поради което е неморално да бъде злепоставян...", пише в позицията.

СЛЕД ГАВРАТА: Нарязаното момиче има загуба на идентичността