0

53-годишен мъж от Дупница загина при трудова злополука, след като панел се откъснал от покрива на строежа на затвора в село Самораново, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал в 9.30 ч. тази сутрин.

Пропадането е от покрива на новоизграден блок на една от сградите на бъдещия затвор без решетки.

В 9.30 ч. е получен сигнал за починал мъж, нает за строителни дейности на изграждащия се затвор в Самораново. 

„Днес Министерството на правосъдието (МП) и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) - като възложители, са информирани, че на терена на строежа на затворническия комплекс до с. Самораново е възникнала трудова злополука. При инцидента е починал един работник. Уведомени са всички компетентни държавни органи, като фирмата-изпълнител на обекта оказва пълно съдействие за изясняване на причините, довели до трагичния инцидент. МП и ГДИН изказват съболезнования на близките и семейството на починалия строителен работник“, съобщиха от правосъдното министерство.

И към този час проверките на обекта продължават, достъпа на външни лица е ограничен, предаде БГНЕС. 

Затворът в село Самораново е първият, построен от 60 години насам затвор у нас. Той ще отговаря на всички европейски стандарти. Неговият капацитет е за 400 души, лишени от свобода. Няма да има решетки, но прозорците ще са от закалено стъкло. Цялото съоръжение ще бъде опасано от 6-метрово бетонна ограда, след което ще има втори периметър – втора 5-метрова ограда.