0

О т „Продължаваме промяната“ отговориха на обвиненията на Румен Радев, който вчера нарече Кирил Петков и Асен Василев „шарлатани“. Изказването на президента бе провокирано от изявление на Василев, в което той заяви, че президентът се среща редовно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Самият Борисов пък коментира темата в свое телевизионно интервю, като посочи, че Радев е най-големият му опонент, а всички останали са аматьори.

„В последните 24 часа видяхме доста добре синхронизиран дует между Радев и Борисов“, обяви Асен Василев пред журналисти в кулоарите на Народното събрание. В своя защита Василев прочете решението на Административния съд по казуса с граничния пункт „Капитан Андреево“: „Президентът може да нарече шарлатани съдиите от Административния съд в София“, заяви той.

Асен Василев бе категоричен, че „Продължаваме промяната“ няма да подкрепят кабинет с мандата на ГЕРБ. "Има девет законопроекта, които парламентът трябва да придвижи, за да предложим кабинет на малцинството", посочи той.

Василев каза още, че ако президентът наложи вето на Изборния кодекс, това би означавало, че депутатите са работили напразно, вместо да приемат важни закони, включително и „истински бюджет“.