0

7 екипа пожарникари и спасители се борят за овладяване на извънредната ситуация в Карлово, причинена от обилния дъжд, паднал този следобед. Само за два часа на телефоните на Оперативен център в пловдивската пожарна са получени повече от 40 сигнала за наводнени сгради и хора в нужда. Това съобщиха от регионалната дирекция на пожарната в Пловдив.

На помощ на дежурните екипи в карловската служба е извикан и свободен състав.

Огнеборци са спасили от придошлите води семейство - мъж и жена, обитаващи къща на улица "Меден Дол". Спасена е и 92- годишна жена, която е била сама в къщата си на улица  "Калофер Войвода". Имотът е доста засегнат и към момента продължава работа по отводняването му. Покрай наводнените къщи минава канал, който е придошъл следствие на падналия дъжд, като най- вероятно затлачването с боклуци е станало причина за преливането на водата от него. 

Със съдействието на EVN, електрозахранването в района на "Професионалната гимназия по ЖП транспорт", е изключено. 

Приземния етаж на болницата в Карлово, където се намира отделението по хемодиализа също е бил наводнен, но след незабавната намеса на спасителните екипи ситуацията е овладяна. Няма опасност за персонала и пациентите. 

Трима души са били евакуирани от "Професионалната гимназия по жп транспорт". 

В момента в Карлово работят общо 7 екипа пожарникари и спасители. На помощ на колегите от подбалканския град са изпратени и екип огнеборци от Пловдив, както и спасители от сектор
 "Специализирани оперативни дейности". В непрекъснат режим на работа са 8 помпи за отводняване.