0

Д нес времето ще е слънчево, а на места следобед горещо, каза дежурният синоптик от НИМХ Анастасия Кирилова пред „Телеграф“. Привечер и през нощта над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В неделя на много места в западната и централна част на страната ще продължи развитието на дъждовната облачност.

Гръмотевици

Ще има валежи с гръмотевици, но са възможни и градушки. Температурите в Западна България ще се понижат с 3-4 градуса, докато в Източна ще е слънчево и горещо с максимални температури около и над 30 градуса според Анастасия Кирилова.

В понеделник ще преобладава слънчево време. А по-значителна облачност и превалявания ще има на места в Източна България и планините. Вторник е слънчев с малка вероятност за валежи следобед. В сряда над Западна България има вероятност за дъжд, но се очакват и локални интензивни извалявания с градушки, предупреди синоптикът. За сметка на това на изток ще е слънчево и горещо. Четвъртък и петък остават с повишена вероятност за валежи на места в Западна България и повече слънце в източните райони.