0

С праведлив процес, присъда и цялата строгост на закона, за това настояват жителите на софийското село, които излязоха на мирен протест след откритите две  тела край софийското село. Те се събраха на протест за втори пореден ден.

ШОКИРАЩО: Двойният убиец от Лозен задушил и момиче с кучешка каишка (СНИМКИ)

“Събрали сме се на мирен протест в подкрепа на семействата на жертвите и това което се случва тук, защото това е поредно убийство от този човек. Настояваме за справедлив процес и справедлива присъда. Явно е, че законите не работят”, това заяви Биляна Велинова, която живее в селото. 

Виктор Ангелов, също жител на софийското село заяви, че всеки един от Лозен се страхува за живота си. “Миналата година се случи отново убийство, нищо не се направи, делото още тече, човекът бе на свобода и се стигна до още едно убийство. Потресени сме”, каза Виктор Ангелов. Той обясни, че жителите в селото са имали различно отношение към обвиняемия след 2022 г. “Всички имаха едно на ум. Прокуратурата тогава ни замаза очите, че момичето е починало от свръхдоза. Призоваваме за цялата строгост на закона”, подчерта Виктор Ангелов.

Припомняме, че труповете на двама души - момиче на 18 г., и мъж на 33 г., бяха намерени  в събота сутрин край софийското село Лозен. Жертвите са с огнестрелни рани. Телата на мъжа и жената са изхвърлени в покрайнините на селото, на около 500 м. едно от друго. За престъплението е задържан 34-годишният Ч.Б., който преди година е убил друго момиче от селото.

От прокуратурата по-рано съобщиха, че той е с висяща присъда, но делото е за "непредумишлено убийство". Жертвата тогава също е било младо момиче, открито със следи от душене. И днешните жертви - мъж на 33 г. и момиче на 18 г., са от селото. Момичето, убито преди година, също е от селото.

По време на протеста жителите на селото положиха цветя и запалиха свещи в памет на двете млади жертви. 

ОПЪНА СЕ НА ШЕФА: Районният прокурор на София скочи на Сарафов