0

Д еца висят от крана на замразен строеж в Пловдив. За това сигнализират хората в района, които са успели да заснемат опасната случка. Те настояват достъпа до незавършения комплекс да бъде ограничен, предаде БНТ.

Строителството на комплекса в квартал „Прослав“ е замразено преди повече от десет години. Той представлява екстравагантно за времето си микроселище, което остава незавършено заради финансови проблеми на инвеститорите. Постепенно мястото става опасно.

Facebook/Martin Mironov

"Изключително неприятно, на няколко пъти имаше и сигнали за пожар и се вижда от вкъщи задимяване, доколкото знам доста често сградата е обитавана и от наркомани, което също е опасно за живущите и за нашите деца", каза жена, живееща в района.

Изоставеният кран се превръща в най-голямата атракция за децата. Няма ограждения, които да ограничават достъпа им и графити се виждат дори на прозореца на високото съоръжение.

"Преди време е имало хора охранители, които е имало постоянно там поне през нощта, но в момента няма такива", обясни друг жител на района.
Снимките с висящите на крана деца предизвикаха спешна проверка от районното кметство.

"Свързали сме се и с 2 РПУ в Пловдив, обяснили сме за проблема и те казаха, че ще ни съдействат и е изпращат екипи тук на проверки ежедневно. В момента сме с общинска полиция на проверка по изпратени сигнали от жители", каза Иван Ангелов – заместник-кмет на район „Западен“. От полицията потвърдиха, че правят по-често проверки на строежа като призоваха родителите да не допускат децата си там.