0

Т очно 50 лв. ни трябват, за да заредим с най-необходимите аксесоари ученическото бюро.

LED лампа от 15 лв. ще свети при писането на домашни, кубче органайзер за 5,50 лв. помага да не се забравят дневните задължения, декоративна чаша за моливи и химикалки от 3,50 лв. е необходима, за да не се търсят средствата за писане из цялата къща. Към така предложения комплект влиза планер за задачите от деня, който струва също 5,50, и разни други дреболии като маркери и настолен несесер за около 10 лева. Така ученическото бюро е окомплектовано за началото на учебната година.

Филмът

Тетрадки със сюжети от филма „Барби“ са хит тази година, вероятно и защото филмът стана много популярен. Тетрадките с цветни подвързии радват най-малките. Те са и най-евтини – между 0,70 лв. и 2 лв. Тъй като са с 20 листа, обаче ще се наложи през годината да се купува доста от този артикул. По-скъпи са тези с анимационните герои като феите от филмите на „Дисни“ и с „Дора изследователката“, които се предлагат за 2,50 лева.

Големите ученици предпочитат повече тетрадки със спирала. Те са с повече листа, но и по-скъпи. Цените започват от малко над 4 лв. за 80 листа до 10 лв. и нагоре в зависимост от хартията. Кориците са най-различни, но има и патриотична поредица „Нашата България“ с фотоси от забележителности от страната. Тъй като гимназистите не се интересуват толкова от анимационни герои, за тях има тетрадки с корици с герои от комикси като тези с корица „Викинг“. По-естетичните са примерно от поредицата „Дива душа“, които се купуват на цена от 10,70 лв. или „Черно и бяло“, от които има и формат А4, 60 листа за 5,20 лв.

Маркови

Редовните съвети при пазаруване за началото на учебната година са да се купуват качествени дрехи и обувки, за да се носят по-дълго време. Базисното обличане на ученик с маркови дрехи обаче ще надмине доста 200 лв. Качествените якета са между 80 и 100 лв. Толкова трябва да се отдели и за маратонки или затворени обувки. На пазара обаче се предлагат и доста по-евтини стоки за ученика.

Прилични обувки могат да се спазарят и за 45 лв., а предвид това, че краката на децата растат в геометрична прогресия, със сигурност е по-добре да се купи нещо по на сметка. Със сигурност между седемте базисни дрехи за ученика са две-три блузи с дълъг и къс ръкав, които могат да се купят на цени от 7 до 15 лв. Цените на анцузите, които от големите ученици вече се носят и като всекидневно облекло, са в много широк диапазон – от 35-40 лв. до над 100 лв. Суитшърт и клин пък се намират и на обща цена 30-45 лв.