0

П рокуратурата повдигна второ обвинение за грабеж срещу двамата авери на застреляния 18-годишен Светльо Младенов от столичния квартал „Ботунец“. Приятелите му са съответно на 15 и 17 години, а обвинението е, че са откраднали 35 лева от мъж. Преди това гамените успели да отмъкнат 20 лева от две момичета в квартал „Хладилника“.

СТРАШЕН ЕКШЪН: Гръмнаха маскиран младеж, опитал да влезе в столичен бизнес център

Палка

За разлика от жените, които нападнали с метален прът, а мъжа атакували, като единият го държал, а другият го повалил с юмруци. Взели му 35 лева и избягали. Третият замесен, вероятно гръмнатия Светльо, е удрял мъжа с палка по крака. Във вторник съдът остави двамата младежи в ареста заради първото им обвинение за грабеж на двете момичета. Именно след това се стигна до преследването с полицията, при което 18-годишният Светльо беше ранен фатално, след като не се подчини на полицейските разпореждания.

Добри

Майката на гръмнатия грабител Мария Богданова пък се е прибрала от чужбина. Жената настоява полицаят да бъде подведен под отговорност и пратен в затвора. Тя иска лично обяснение от униформения защо е стрелял по сина й. Богданова отрича Светльо да краде и твърди, че е добро момче и през лятната ваканция работел. Тази година щял да е абитуриент - 12-и клас. Жители на Ботунец, предимно от компактното население, блокираха движението по „Челопеченско шосе“ в знак на протест. 

ТРАГЕДИЯТА Е ОГРОМНА: Майката на убитото при грабеж момче с тежки думи към отговорния полицай (ВИДЕО)

Те настояват полицаят, застрелял младежа, да бъде наказан за действията си. „Полицаите трябва да ни пазят, а не да ни убиват“, настояват недоволните. Те се заканват да блокират и Околовръстното шосе на София и така да парализират трафика в града, ако исканията им не бъдат изпълнени. По информация на „Телеграф“ разследването за действията на полицая все още не е приключило и първите резултати се очакват едва след края на празниците по случай Деня на независимостта - в началото на другата седмица.