0

У чениците от област Пловдив ще преминат в обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС) от понеделник, 29 януари, до петък, 2 февруари, с оглед ограничаване на разпространението на епидемията от грип. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

Съгласно препоръката за преустановяване на присъствения образователен процес на Областния щаб, ще бъде издадена заповед на министъра на образованието и науката за преминаване в ОРЕС.

Директорите на образователните институции следва да създадат необходимата организация за осъществяване на обучението от разстояние в електронна среда.

На територията на област Пловдив има 192 училища.

След заседание на Областния оперативен щаб във връзка с противодействие на епидемии от грип и остри респираторни  заболявания в Пловдив беше обявено, че учениците от Пловдив и областта преминават на онлайн обучение от 30 януари до края на срока. По-късно, след съгласуване между РУО и МОН, началната дата на неприсъственото обучение е променена на 29 януари, уточниха за БТА от Регионалното управление на образованието в Пловдив.