0

Д вама прокурори са получили заплахи за живота си, това съобщи изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов на заседание на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). 

В ТЪРСЕНЕ НА ПРАВОСЪДИЕ: Сарафов нареди проверка на делата, свързани с Мартин Нотариуса!

"В неделя, на 11 февруари, получих доклади, че двама прокурори от градската прокуратура са получили заплаха за живота си. Единият е получил патрон в пощенската си кутия. Обвинителят намерил патрона след разходка със семейството си. Друга негова колега, също в неделя, прибирайки се, пред входната врата на жилището й открила кръст от клонки", каза Сарафов. 

НЕ РАБОТИ ОТ 2 ГОДИНИ: 18 камери следели клуба на Нотариуса! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Според него това е конкретен план и предупреждение да внимават в работата си, да не бъдат активни в дейността си. Според Сарафов заплахите били по някакъв начин свързани с разследването.

На свой ред министърът на правосъдието Атанас Славов заяви, че незабавно ще бъде задействан механизмът за защита на магистрати.

"Обществената вакханалия със заплахи срещу магистрати трябва да спре. Разследването трябва да приключи, без колегите да се влияят от заплахи срещу тях", каза Сарафов.

КЛУБЪТ НА НОТАРИУСА: Правосъдният министър ще инициира производства срещу магистрати, посещавали заведението „SS“

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изслушва изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов и разследващия журналист и съосновател на фондация „Антикорупционен фонд“ Николай Стайков. Поводът е информация за частен клуб на Мартин Божанов – Нотариуса, посещаван от магистрати.