0

18 охранителни камери са наблюдавали прословутия SS Клуб в столичния квартал „Гео Милев“, установи проверка на „Телеграф“. Видеонаблюдението е разположено така, че да обгражда мястото от всички страни, като да не се пропуска заснемането както на посетители, така и на съвсем случайни минувачи.

СЛЕД СРЕЩА В ПОПУЛЯРНО КАФЕНЕ: Гери от „Къртицата“ омаяла Марто Нотариуса за час

САМО В "ТЕЛЕГРАФ"! Жената на убития Мартин Нотариуса лъсна гола! (СНИМКИ 18+)

Съседи от кооперацията на улица „22 септември“ №7 коментираха, че често пред частното заведение са виждали паркирани скъпи лимузини с тъмни стъкла.

Една от камерите за наблюдение.

 Една от камерите за наблюдение.
Telegraph.bg/Крум Стоев

Частно

Хората обаче твърдят, че не знаят кой е Мартин Божанов - Нотариуса. „Разбрахме за него от новините, след като стана убийството. Дори не се сещам дали съм го виждал да идва тук. Но самото заведение беше много съмнително, тъй като не можеше да влиза всеки“, коментира съсед, живеещ над въпросния клуб. Друг комшия пък разкри, че апартаментът над клуба е собственост на Нотариуса.

РАЗКРИТИЯ: Убитият Мартин Нотариуса изнудвал Мис България! (ВИДЕО)

Ивайла Бакалова ЕКСКЛУЗИВНО пред „Телеграф“: Марто Нотариуса използваше болната ни съдебна система, за да печели!

„Мисля, че е една от имотните му измами. Но това е работа на прокуратурата, нека си проверят“, коментира той. Улицата, където се намира частният клуб, е тиха и със слабо движение. Хората са имали проблем, когато си повикат такси, защото гардове са гонели шофьорите. Не са давали и на други, живеещи в околните блокове, да спират. „Държат един от гаражите, който е срещу клуба, и там седеше охраната. Здрави момчета“, обясни съсед. Според хората от улицата заведението е започнало да функционира от преди десетина години, но от 2 години не са виждали да работи.

Апартаментът над клуба е собственост на Нотариуса.

 Апартаментът над клуба е собственост на Нотариуса.
Telegraph.bg/Крум Стоев

Записи

От прокуратурата изнесоха данни, че клубът е бил само с карти за достъп, проверява се информация, че с такива са били снабдени магистрати от ниско и средно ниво в закрития през 2022 г. Специализиран съд. В сряда вечерта в заведението бе направен обиск. Иззети са компютърни конфигурации и дискове със записи от охранителните камери, както и списък с имена на лица, имащи право на достъп.

ОЩЕ РАЗКРИТИЯ: Опитали да отвлекат Мартин Нотариуса!

МАЛКО ПРЕДИ ДА ГО ГРЪМНАТ В ГЛАВАТА: Нотариуса водил 2 разговора със знакови фигури

ТРИ ВЕРСИИ ЗА ПОКАЗНИЯ РАЗСТРЕЛ: 1 куршум в главата от 15 метра свалил Мартин Нотариуса!

От прокуратурата официално потвърдиха за „Телеграф“, че по отношение на самия клуб се води досъдебно производство. То е за търговия с влияние с участието на магистрати. Проверява се кога е създаден клубът, чия собственост е и докога е функционирал. Изяснява се също какви са били посетителите. Според запознати съпругата на Нотариуса Гергана Божанова е била управител. В МВР също се извършва проверка за това какви сигнали, явни и оперативни, има за Нотариуса. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов по време на изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност.

Генерал Атанас Атанасов пък коментира, че виждал списък с 12-12 магистрати, предимно прокурори, но и съдии. Тези хора са имали карти за достъп в клуба.