0

Г-жо Бакалова, каква беше офертата на Мартин Божанов – Марто Нотариуса, изнудваше ли ви?

Марто Нотариуса използва връзките си в съдебната система, за да прави услуги. Каза, че има връзки, за да промени мярката на човека, с когото живея на семейни начала (Веселин Денков б.р). И нищо, че е невинен и е политическа поръчка, той ще си стои в ареста много дълго време.

Колко пари ви поиска за тази услуга?

100 000 евро. Това нещо го има и като разследване на Антикорупционния фонд. Обясни, че иска 100 000 евро понеже е по-специфичен случая. Има поръчка за него да стои в ареста, но срещу тези пари ще могат да го извадят от ареста.

РАЗКРИТИЯ: Убитият Мартин Нотариуса изнудвал Мис България! (ВИДЕО)

Той как ви се представи, като човек с връзки в съдебната система?

Като човек, на когото това му е бизнеса. И този бизнес е от години. Използва болната ни съдебна система, за да се облагодетелства финансово. Това му беше бизнеса.

Знаете ли какви връзки има? Успяхте ли да разберете нещо повече след този контакт с вас?

Разбрах, че има връзки на много високо ниво в съдебната система. С прокурори, със съдии. И може да повлияе на решаване на дела. На почти всяко дело. От поне 15 години се занимава с това нещо.

Познавате ли съпругата му Гергана Грънчарова, бивша участничка от риалитито „Къртицата“, а сега служител на ГДБОП?

Познавам я да. В момента съм в никакви отношения с нея. Никога не сме били приятелки. Запознахме се в това риалити. Според мен живата й се промени, от както започна връзка с Мартин Божанов.

НОВИ ФАКТИ: Съпругата на Мартин Нотариуса служител в ГДБОП

Знаехте ли, че се интересува от право, че завършва тази специалност и иска да работи в сферата на сигурността тази Гергана?

Не. Не съм знаела да има такива интереси. По-скоро на Божанов му е била от полза, било му е удобно да работи в съдебната система, в службите за сигурност и я е уредил. Дали в ГДБОП, дали в съда, дали в прокуратурата. Просто е успял да я внедри.

По ваши случаи има ли развитие?

Съдът няколко пъти прекратява делата. Едно единствено дело е вече в ход, но в него дори не се споменава името на Веселин Денков. А свидетели казват, че са били притискани от органите на ГДБОП да казват неверни неща.

Гергана Грънчарова има ли участие в тези разпити?

О, не. Нещата са на много високо ниво и Гергана не би могла да въздейства там. Даже не знам дали тогава все още е работела там. При нас нещата са на много високо политическо ниво. Мъжът ми беше на протестите през 2020 г. и Мартин Нотариуса се възползва от тази ситуация, за да изкара чисто финансова облага.

УБИЙСТВОТО В СТОЛИЦАТА: Нотариуса гръмнат в главата и в тялото. 4-годишно дете, бебе и съпругата му са свидетели на стрелбата

А Мартин Нотариуса как се свърза с вас и Веселин? Знаеше, че има проблеми или някои го насочи, препоръча?

То беше обществена тайна какво се случва. Мартин се свърза с мен през общи познати и предложи услугите си. Те така правят винаги. Жалкото в цялата ситуация сега е, че все пак две деца остават без баща. Без значение какъв е човека. Такава ни е държавата и правосъдието.

РАЗКРИТИЯТА ПРОДЪЛЖАВАТ: Мартин Нотариуса оказвал натиск върху магистрати (ВИДЕО)

Подробности за убийството на Мартин Божанов и първите версии на разследването, четете в броя на вестник „Телеграф“ в петък, 2 февруари!