0

С ъпругата на Мартин Божанов - Нотариуса, който беше разстрелян показно в столичния квартал “Горна Баня”, е служител на ГДБОП. Това потвърди главният секретар на МВР Живко Коцев, който уточни, че жената е била уволнена от структурата, но е възстановена на поста след обжалване от съда. 

РАЗКРИТИЯ: Убитият Мартин Нотариуса изнудвал Мис България! (ВИДЕО)

В момента съпругата на Нотариуса не е на работа, тъй като е по майчинство. 

ИЗВЪНРЕДНО: Убиха известен нотариус в София! (СНИМКИ)

Предстои втори оглед на мястото на покушението. За момента е ясно, че със сигурност по Божанов е стреляно с огнестрелно оръжие. Разследващите ще се опитат да установят и къде точно е бил позициониран стрелеца - в или извън комплекса, в който се е намирал Божанов.

УБИЙСТВОТО В СТОЛИЦАТА: Нотариуса гръмнат в главата и в тялото. 4-годишно дете, бебе и съпругата му са свидетели на стрелбата

"Открити са доказателства, относими към производството. Установени са ценни свидетели. Има предположения за мястото, откъдето е произведена стрелбата. То ще бъде огледано, за да се установи посоката на оттегляне и мястото. Близо е до комплекса и ще се установи къде е бил позициониран стрелецът. Касае се за стрелба с огнестрелно оръжие, по свидетелски показания - 2 или 3 изстрела", посочи Живко Коцев.