0

Ц яла нощ продължи работата на следствените екипи на мястото на убийството в столичния квартал "Горна баня". Жертвата е Мартин Божанов, по прякор Нотариуса.

Разстрелът е извършен в затворен комплекс на територията на бившите дипломатически тенис кортове. Сигналът е подаден малко преди 19:30 часа снощи. Цялата столична полиция беше вдигната на крак, като бяха разположени патрули на изходите на София. Според информация на МВР на местопрестъплението са присъствали 4-годишно дете, бебе и жена, която се предполага, че е неговата съпруга. 

ИЗВЪНРЕДНО: Убиха известен нотариус в София! (СНИМКИ)

Мартин Божанов е известен с това, че се занимава с измами. Имало е и подадени сигнали срещу него в прокуратурата.

"Касае се за изстрели с огнестрелно оръжие, които са попаднали в тялото и в главата. Образувано е досъдебно производство за убийство", уточни Иво Илиев- заместник-градски прокурор на София.

"Всички сили са вдигнати на крак. В издирването е включен целият ресурс на Столичната дирекция на вътрешните работи", каза още главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев.

"Този човек е бил в годините интересен покрай делото Крашевски - Нотариуса. В Софийската градска прокуратура има подадени сигнали за заплаха от негова страна спрямо магистрати, които не са прокурори. По делото се работи и се разпитват свидетели. Установяват се и други неща, работи се и за имотни измами. Все още няма заподозрени за убийството", допълни градският прокурор на София Илиана Кирилова.