0

Р азстреляният Мартин Божанов-Нотариуса е изнудвал Мис България 2001 година Ивайла Бакалова. Нотариуса поискал от Бакалова да му плати 100 000 лева след ареста на приятеля й Веселин Денков - Весо Брадата. 

Весо Брадата, който живее на семейни начала с манекенката, беше задържан през 2020 г. на ГКПП “Калотина” по обвинение за участие в престъпна група за лихварство и прекара 9 месеца в следствения арест. 

ИЗВЪНРЕДНО: Убиха известен нотариус в София! (СНИМКИ)

Разкритията прави самата Ивайла Бакалова в разследване на Антикорупционния фонд, в което признава, че Мартин Нотариуса чрез посредник е поискал 100 бона от нея за свободата на приятеля й. Посредникът бил адвокат Емил Писков. Самият Мартин Божанов не отрича, че е влязъл в контакт с Бакалова, но уточнява, че го е направил, тъй като “човекът е търсил добър наказателен адвокат”. 

От скрит запис пък става ясно, че Нотариуса е запознат с детайли по делото на Весо Брадата. "Всичко знам по това производство, знам показанията на свидетели, всичко ми е ясно по него. Но има хора, които лежаха по две години и половина в ареста и твърдяха, че са невинни. Идеята е да видим дали може да помогнем. Ако се лутате само, че той е много невинен, а съдът е много натиснат, тогава ще се въртите в този омагьосан кръг и той ще си стои вътре..."

Бакалова е изненадана, че Мартин Нотариуса е запознат с подробности по случая. "Започнах да записвам неща, които ми казват, за себе си. За да асимилирам това, което ми казват. Защото то беше чудовищно", споделя тя. 

УБИЙСТВОТО В СТОЛИЦАТА: Нотариуса гръмнат в главата и в тялото. 4-годишно дете, бебе и съпругата му са свидетели на стрелбата

В интервю за Антикорупционния фонд Божанов пък обяснява, че се занимава с търговска и консултантска дейност.

"Консултирам множество юридически и физически лица по всякакви въпроси. От това как да аранжират градината си или дома си, до това към кой евентуално адвокат да се обърнеш и така нататък. Поради големия ми житейски опит, това, че познавам множество юристи, е нормално, ако някой сподели с мен, че има някакъв проблем, по гражданско, търговско или наказателно дело, аз да го насоча към някой, вие сигурно ще попитате какъв интерес имам? Интересът ми е следният. Ако този човек се съгласи, аз ще сключа договор, като консултант с него, а адвокатът който ще препоръчам, ще работи с него изцяло по делото", обяснява Нотариуса, който е спряган и за помощник на бившия следовател Петър Петров, известен като Пепи Еврото.