0

Д вама маскирани са опитали да отвлекат Мартин Божанов-Нотариуса през 2011 г., казаха от МВР и прокуратурата пред „Телеграф“. Една от версиите тогава е била, че или е опит за разчистване на сметки след сделки с имоти, или похищението е трябвало да бъде срещу откуп. 

ТРИ ВЕРСИИ ЗА ПОКАЗНИЯ РАЗСТРЕЛ: 1 куршум в главата от 15 метра свалил Мартин Нотариуса!

САМО В "ТЕЛЕГРАФ"! Жената на убития Мартин Нотариуса лъсна гола! (СНИМКИ 18+)

СЛЕД СРЕЩА В ПОПУЛЯРНО КАФЕНЕ: Гери от „Къртицата“ омаяла Марто Нотариуса за час

В момента една от горещите версии за разстрела на Нотариуса е, че причината се крие в конфликт от миналото му. Според друга в дъното на покушението в затворения комплекс в София са лобистки интереси в Темида. Интересното е, че през 2014 г. срещу Мартин има още едно нападение. Той бил причакан от няколко маскирани и пребит с бухалки и тръби, след което дълго време лежал в болница. И при двата случая водещата версия била свързана с имотни измами. 

МАЛКО ПРЕДИ ДА ГО ГРЪМНАТ В ГЛАВАТА: Нотариуса водил 2 разговора със знакови фигури

Ивайла Бакалова ЕКСКЛУЗИВНО пред „Телеграф“: Марто Нотариуса използваше болната ни съдебна система, за да печели!

Обвинения  

Само преди ден от държавното обвинение обявиха, че срещу Божанов е имало само едно разследване. То е било за имотни измами, пране на пари и за изнудване на съдии по граждански дела, по които той е имал интерес. Божанов не е бил привлечен като обвиняем, но разследването е било на финална фаза и предстояло повдигане на обвинение. Стана ясно още, че той имал огромен имот в Гърция, а на името на жена му имало записана къща в луковитското село Карлуково. При обиски пък били открити документи за още десетки имоти, които Божанов фиктивно притежавал. 

РАЗКРИТИЯ: Нотариуса правел мръсен бизнес с Темида

Забавянето 

Както „Телеграф“ първи писа, сигналът за убийството на Нотариуса бил подаден от жена му Гергана около 50-55 минути по-късно. Причината била, че той излязъл да пазарува, но се забавил дълго. Съпругата започнала да му звъни, но той не вдигал. Тя слязла на паркинга и видяла първо, че автомобилът му е там, а до него било и тялото на мъжа й. Тогава жената се обадила на тел. 112. По време на брифинга на СДВР и прокуратурата стана ясно още, че се вижда на видеокамера как Нотариуса е прострелян и пада, но не и извършителят. По оперативни данни изстрелът е направен извън комплекса от страната на реката. Куршумът е калибър 9х19, но няма как да се определи точният вид на оръжието.