0

И зпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов поиска и получи оставката на прокурор Георги Видев като заместник административен ръководител на Окръжна прокуратура в Стара Загора, съобщиха от обвинението.

БРУТАЛНИ КАДРИ от касапницата с нарязаното момиче! (СНИМКИ 18+)

На среща в Съдебната палата в София с ръководството на Окръжна прокуратура в Стара Загора главният прокурор изрази остро възмущение от сериозните пропуски, допуснати в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална принуда спрямо обвиняемия в съдебно заседание на Окръжен съд-Стара Загора на 5 юли 2023 г.

КАСАПИНЪТ, ОБЕЗОБРАЗИЛ МОМИЧЕТО: Прокурорът натиснал съда да го пусне на свобода

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов бе категоричен, че Георги Видев не притежава необходимите професионални и управленски качества, за да заема поста на заместник-окръжен прокурор на Стара Загора.

С оглед на това Видев подаде оставката си като заместник на административния ръководител на Окръжна прокуратура. По разпореждане на главния прокурор екип от прокурори при Върховна касационна прокуратура ще извърши цялостна проверка на работата на Георги Видев в ОП-Стара Загора, както и на прокурор Десислава Първанова от РП-Стара Загора за период от две години.

Майката на рязаното момиче Ивелина пред „Телеграф“: Деби е мъничко по-добре, искаме справедливост

Борислав Сарафов очаква от ръководството на Окръжната прокуратура в Стара Загора да създаде организация и условия за пълно и задълбочено разследване на случая, както и за приключването му в кратки срокове с цел осигуряване на справедливост.

Към момента спрямо обвиняемия Г.Г. се водят две досъдебни производства – за нанасяне на средна телесна повреда и за закана с убийство. При необходимост, в хода на разследването, прокурори от ВКП са в готовност да окажат незабавна методическа помощ за срочно приключване на разследването с оглед внасяне на обвинителен акт спрямо извършителя на тежките криминални деяния, като се отчетат и утежняващите вината обстоятелства – наложените предходни наказания спрямо обвиняемия, тежестта и обществената опасност на извършеното. 

На Окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов бе разпоредено, прокуратурата, съвместно с органите на МВР, да осигури защита на всички свидетели и лица, съдействали в хода на разследването.

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО: Не пуснаха журналисти на делото срещу садиста, клал с макетно ножче 18-годишно момиче (ВИДЕО+СНИМКИ)

Възложени са и проверки по твърдения за други извършени престъпления срещу личността на територията на Стара Загора и областта. При установяването на достатъчно данни и събирането на доказателства следва извършителите на престъпните деяния незабавно да бъдат привлечени към наказателна отговорност.