0

О бластният управител на Шумен Валентин Александров е катастрофирал леко с личния си джип КИА, като огънал мантинела в близост до детелината на пътя Шумен - Велики Преслав. Случаят, за който спомена в статус бившият просветен министър Красимир Вълчев е станал още в събота вечерта, но едва в понеделник ОДМВР в Шумен пусна анонимизирана информация по него.

Областният управител на Шумен Валентин Александров е катастрофирал леко с личния си джип КИА, като огънал мантинела в близост до детелината на пътя Шумен - Велики Преслав. Случаят, за който спомена в статус бившият просветен министър Красимир Вълчев е станал още в събота вечерта, но едва в понеделник ОДМВР в Шумен пусна анонимизирана информация по него.

Според съобщението на полицията на 6 ноември малко преди 18.30 часа бил получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие на път I-7 (Силистра- Шумен- Велики Преслав- Ямбол- Елхово). На място е изпратен екип на пътна полиция към ОДМВР- Шумен.

Униформените са установили, че 56-годишен водач на лек автомобил Киа с шуменска регистрация (областният управител Валентин Александров, б. а.) се движил от Шумен към Велики Преслав. Напуснал пътното платно вдясно по посока на движението, и се ударил в еластичната ограда. В произшествието нямало други участници. Екип на ЦСМП не бил насочван на място, тъй като нямало пострадали.

От ОДМВР потвърдиха, че Александров е отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол. Издаден му бил талон за химическо изследване, но от МВР не коментираха дали и евентуално кога областният управител се е явил да даде кръв. Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози - пробата му е отрицателна. Пътните полицаи са отработили произшествието. Изготвени били съответните документи - акт за установени административни нарушения. Произшествието не било със служебен автомобил, а водачът не е бил в качеството си на длъжностно лице, което изпълнява служебни задължения, твърдят от МВР. По-рано същия ден Александров беше заедно с колегата си от Търговище и директорите на ОДМВР в Шумен и Търговище на проверка по трасето на магистрала "Хемус".

Според статуса на Красимир Вълчев на стената му във фейсбук Александров бил отказал и дрегер и кръвна проба. Вълчев цитира очевидец, който твърдял, че областният управител е бил видимо нетрезвен.

Валентин Александров е за втори път областен управител на Шуменска област с мандат от служебно правителство на Румен Радев. Преди това е бил два пъти директор на ОДМВР в Шумен.