0

М артин Карбовски обяви, че се отказва от номинацията за член на Съвета за електронни медии, след като Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) обяви, че ще протестира срещу кандидатурата му.

Във Фейсбук Карбовски написа: „Човек трябва да е свободен. Цял живот правя, каквото си искам, създавах си врагове с власт, а сега ми се предлага да работя за тях. Всичко това беше експлоатирано от неолибералите, жълтата преса и дори хора, на които нашите филми са направили добро”.

Той публикува и видео в канала си в YouTube. „С това видео ви призовавам да ни съпътствате там, където се върши истинска работа и където някой ден няма да има Съвети. Съветите имат намерение да обслужват политическата класа, както и преди - да не се занимават с проблемите на журналистите и ще въвеждат все по-драконовски, неолиберални регулации. Нещо, което трябва да избегна. Там промяната е невъзможна”, пише Карбовски.

„Благодаря на всички колеги за подкрепата и не-подкрепата. Благодаря и за подигравките. Тенденцията свободата да бъде престъпление трябва да се прекрати. Ще се борим за това”, добави той.