0

П олитиците използваха Фейсбук, за да изразят мнение за ареста на бившия премиер Бойко Борисов.

Политиците използваха Фейсбук, за да изразят мнение за ареста на бившия премиер Бойко Борисов.

"Game Over! (Играта свърши!)", написа спортният министър Радостин Василев от квотата на "Има такъв народ".

"Няма никой над закона!", написа депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев, цитирайки премиера Кирил Петков. И допълни: "Бойко Борисов е задържан и МВР претърсват къщата му- казах Ви, че предстоят добри новини!".

На свой ред зам.-шефът на НС Атанас Атанасов и съпредседател на Демократична България" написа: "Много майки съм разплакал… дойде и моят ред,"цитирайки “Индже” на Йордан Йовков.

"Току-що Бойко Борисов и отбор котараци са арестувани. А има и още котараци за арестуване, написа пък Иво Мирчев от ДБ.

"PR-ът на ГЕРБ преди малко спомена името ми в национален TV ефир и обясни, че "днес идват за тях, но утре ще дойдат за нас". Ами не, няма да дойдат. Няма да дойдат, защото не сме крали от еврофондове, не сме уреждали обществени поръчки, не сме търгували с влияние… Не само това, но от години се борим точно срещу тези практики на ГЕРБ. Румъния вкара две правителства в затвора, а в България дори един клет министър не е осъден. Едновременно с това сме след Румъния по корупция. Истината - Гешев пази Бойко, а Бойко държи Гешев, а отдолу години наред безобразно се злоупотребяваше с власт на всички нива", написа още той.

От ДБ обаче казаха, че ще направят коментар, след като от Прокуратурата направят официално изявление.

"Задържаха Бойко Борисов два дни преди идването на американския министър на отбраната, който ще иска от България да предостави оръжия на Украйна. Случайно, разбира се. Тепърва предстои да разберем какво точно се случва, има ли арестувани, задържани или Борисов и групата му са просто проверявани в момента", написа пък  лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Напълно е възможно Борисов да остане в ареста и след тези 24 часа. На мен ми направи впечаталение, че Рашков изчезна в последните седмици. Аз лично предположих, че работи и се оказах прав. За краткото ми време в двата парламента установих, че държавната администрация, включително МВР и ДАНС, могат да работят, особено ако ги натиснеш", коментира пък адвокат Николай Хаджигенов.

"Това, което бих искал да се случи, е един справедлив процес, предхождащ справедливо разследване.Това трябва да стане показано не само за европейската прокуратура, а и у нас, въпреки Гешев, Цацаров и другите, които превърнаха прокуратурата в боклукчийско кошче", каза той и допълни, че се "наслаждава на ситуацията".  

"Това е сбъдната мечта. На кого искат оставката не е ясно, най-вероятно на самия Борисов. Надявам се, че той се намира в килия с южно изложение, засега само като задържан", каза още той.