0

Н ародното събрание не събра кворум за откриване на днешното си заседание. При сутрешната регистрация в 9:10 ч в пленарната зала бяха само депутатите от "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България".

Останалите 4 групи - ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" отсъстваха. След три неуспешни опита за събиране на кворум, председателстващият парламента Мирослав Иванов закри заседанието на парламента. 

Редовното заседание днес трябваше да започне с избора на нов председател на парламента. След отстраняването на Никола Минчев длъжността изпълнява Мирослав Иванов. Вчера Мирослав Иванов от ПП заяви, че отново предложението на партията за парламентарен шеф ще бъде Никола Минчев. Но днес председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров заяви, че няма да предлагат нов председател на парламента и ще оставят втората политическа сила с останалите групи, които ги подкрепят, да направят ново предложение.

Ива Митева от ИТН бе споменавана като име за поста. Но тя заяви, че отказва да бъде номинирана в тази политическа обстановка.

На извънредно заседание в 19:10 ч народните представители трябва да гласуват вота на недоверие към правителството. До толкова продължиха ожесточените дебати вчера, а по закон гласуването трябва да е най-рано 24 часа след това.