0

О борудваме се за ски за 250 лева от пазара за спортни приспособления втора ръка пред столичния стадион „Васил Левски“, показа проверка на „Телеграф“.

Със сумата може да се закупят употребявани ски, обувки и щеки.

Ски пазарът работи всяка събота и неделя от 9 часа до късните часове на деня. На него любители могат да се снабдят със стари ски само за 200 лева или пък с обувки за 100 лева. Цената много зависи от марката. Голяма част от ските са на по-висок клас фирми. Ако търговци не направят специална оферта, цената им стига до 600 лева. Обувките за ски пък са предимно доста запазени и търговци помагат на всеки клиент да си избере удобни и практични. Ако искаме ски обувки от по-висок клас, въпреки че са втора ръка, цената може да се качи до 280 лева.

Пазарът се посещава предимно от хора, които са начинаещи и не искат да дават първоначално много пари оборудване, преди да се научат да карат добре, това разкриха търговци пред „Телеграф“. Любители на зимните спортове могат да открият и употребявани ръкавици и каски. Може да си закупим каска за 80 лева или пък ръкавици за 30 лева. Цената на сноубордовете варира от 200 до 500 лева. Интересът към тях обаче е по-малък.

Същевременно онлайн магазини пуснаха куп промоции преди ски сезона. Ски на известна марка се предлагат с 30% намаление за 979 лева. Ако искаме да се оборудваме с обувки от същата марка, те ще ни струват 660 лева, като са намалени от 1100 лева. Ски обувките пък са намалени на 500 лева, но има ограничен брой номера. Друга марка предлага обувки на 300 лева, а пък ски на 500 лева. Каски може да си намерим от 150 до 400 лева, очилата пък вървят на цена от 55 до 200 лева.