0

Н а днешното пленарно заседание министърът на финансите Асен Василев се обърна към ДПС. Вицепремиерът се закани, че този диалог няма как да продължи, както и „безпардонното и безцеремонно крадене“.

Бойко Кичуков

„32 години ДПС е в политиката и най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС. За сметка на това едни от най-богатите хора в държавата са членове на партията. Ние не се борим срещу хората, които живеят в районите, които гласуват за вас. Ние се борим срещу хората, чийто банкови сметки вие пълните с начина си на управление, със задкулисните си договорки и с така прословутия диалог, който проповядвате", каза Василев. 

Според него диалогът „не е за добруването на българските граждани".

Бойко Кичуков

Бойко Кичуков

„Този диалог е за това как да се краде безцеремонно. Ето ви новина – няма да продължи!  В такъв диалог няма да влезем с никой. Вие говорите с надежда за нашето пребиваване на политическия терен, с надежда, че ние сме нещо временно, което ще отмине. Ето ви още една новина  - няма да отмине. Това е началото на една промяна, което българското общество поиска и която ще иска по площадите всеки ден, докато тя не се случи. Независимо от опитите да се сформират изкуствени мнозинства, които са безпринципни и имат за цел да продължат всички схеми, които започнахме да спираме. Знам, че много ви пречим, ще продължим да ви пречим, независимо дали сме на власт, или не. Ще останем тук и ще си отвоюваме държавата обратно с всички средства на парламентаризма", каза той. 

„Г-н Карадайъ много внимателно слушах вашето изказване. Вие казахте, че дебатът не е за г-н Минчев, а е за политическата ситуация в страната. Не искам да живея в държава, в която дебатът за председателя на НС не е за човека, който ще вземе този пост. Дебатът за председателя е и трябва да бъде за това кой е най-достоен да води този парламент. В момента, до който постовете са функция на хора, които не присъстват в това Народно събрание, България няма да бъде свободна от точна тази мафия, за която вие говорите. Вие казахте, че ние сме направили призив за политическо и етническо противопоставяне. Не, г-н Карадайъ, нашият призив е за противопоставяне на фирмите и хората, които грабят тази държава. Независимо от тяхната етническа принадлежност", обясни той.